Door te klikken op "Alle cookies accepteren" , stem je in met het opslaan van cookies op jouw device om: de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing activiteiten. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.

Privacy- en cookieverklaring

Personal gegevens

OPMERKING:

Wij zijn op de hoogte van het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie van 16 juli 2020. Wij onderzoeken momenteel de gevolgen van deze zaak voor de overdracht van persoonsgegevens aan de Verenigde Staten van Amerika. Wij hechten veel waarde aan uw privacy en wij zullen ons uiterste best doen om een passende oplossing te vinden. Zodra het stof over de uitspraak is opgetrokken en wij een passende oplossing hebben gevonden, zullen wij u hierover informeren. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met ons op via privacy@bunq.com.

1. Inleiding

Bij bunq geven we veel om uw privacy. Dit betekent dat wij uw persoonlijke gegevens nooit zonder uw toestemming zullen verkopen of verhuren aan derden. In deze Privacy & Cookie verklaring kunt u lezen welke gegevens wij verzamelen en hoe wij deze gebruiken.


De verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens is bunq B.V., ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel met registratienummer 54992060. Ons adres is Naritaweg 131-133, 1043 BS Amsterdam, Nederland.


Om ervoor te zorgen dat bunq alleen persoonsgegevens verwerkt in lijn met de relevante wet- en regelgeving, heeft bunq een Data Protection Officer (DPO) aangesteld. Als u na het lezen van onze Privacy & Cookieverklaring nog vragen heeft over de verwerking van persoonsgegevens, kunt u contact opnemen met onze DPO via privacy@bunq.com. Als u uw bunq -account wilt annuleren of andere vragen hebt over uw bunq -account, kunt u contact opnemen met onze support via de bunq -app of support@bunq.com.

2. Welke gegevens verzamelt bunq ?

Opening van een bunq -rekening

Om bunq rekeningen te beoordelen en te openen, kunnen wij de volgende persoonsgegevens verzamelen en verwerken:

  • Personal informatie: Voor- en achternaam; geboortedatum, -land en -plaats; nationaliteit; geslacht
  • Contact- en adresgegevens: Woonadres; telefoonnummer; e-mailadres
  • Socialezekerheidsnummers en/of andere fiscale identificatienummers, met inbegrip van het soort identificatiedocument, de afgiftedatum en de afgevende instelling;
  • Tegen IBAN;
  • Apparaatgegevens (zoals type apparaat, besturingssysteem, IP-adressen en reclame-ID's);
  • Cookies en gebruiksgegevens over hoe u onze producten en diensten gebruikt;
  • Correspondentie met bunq en ondersteuningsgegevens (telefoon, chatgesprekken en e-mail);
  • Aanvullende documentatie met betrekking tot het openen van een rekening;
  • Foto van een identificatiedocument gemaakt in de bunq app;
  • Video identificatie gegevens.

Gebruik van de app, websites en andere diensten

Tijdens het gebruik van onze app, websites en andere diensten, kunnen wij de volgende persoonsgegevens verzamelen en gebruiken:

  • Voor- en achternaam, telefoonnummers en e-mailadressen van de contactpersonen in het adresboek van uw telefoon;
  • Locatiegegevens via GPS;
  • Geüploade afbeeldingen/inhoud;
  • Apparaatgegevens van toegevoegde apparaten en API-sleutels;
  • Aliassen toegevoegd (bunq.me pagina's, telefoonnummers en e-mailadressen);
  • Financiële en bankgegevens, productabonnementen en transactiegeschiedenis;
  • Cookies en gebruiksgegevens over hoe u onze producten en diensten gebruikt;
  • Marketinggegevens (statistieken met betrekking tot onze marketingcampagnes en gegevens om deze te meten);
  • Correspondentie met bunq en ondersteuningsgegevens (telefoon, chatgesprekken en e-mail);
  • Activiteit op bunq Samen.

Authenticatiemethodes op basis van biometrische gegevens, zoals fingerafdrukscans, worden niet opgeslagen, gebruikt of uitgewisseld in een formaat dat het mogelijk maakt de biometrische gegevens te reproduceren.

3. Wat is de rechtmatige grondslag voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

bunq verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de relevante wet- en regelgeving op basis van verschillende rechtsgronden.

Wettelijke verplichtingen

Wij verwerken uw persoonsgegevens om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld om uw identiteit te controleren en om bepaalde gegevens te kunnen delen met overheidsinstanties.

Uitvoering van het contract

Om onze overeenkomst met u na te komen en onze diensten op een goede en veilige manier te kunnen leveren, verwerken wij uw persoonsgegevens. Zo hebben wij uw contactgegevens nodig om u op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen, en slaan wij correspondentiegegevens op om onze klantenservice te verbeteren.

Toestemming

Omdat we waarde hechten aan uw privacy en we willen dat u een keuze hebt, zullen we uw uitdrukkelijke toestemming vragen voor verschillende functies. Tijdens het gebruik van de app kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om toegang te verlenen tot uw contactenlijst, om afbeeldingen/content te uploaden of om een openbare bunq.me link aan te maken.

Gewettigde belangen

Wij kunnen ook bepaalde gegevens verwerken wanneer wij daar een gerechtvaardigd belang bij hebben, bijvoorbeeld om misbruik, fraude en misdrijven te voorkomen en te bestrijden, om het gebruik van onze producten en diensten te analyseren met het oog op de verbetering ervan, voor informatie- en systeembeveiligingsdoeleinden of om u een betere gebruikerservaring te bieden.

4. Voor welke doeleinden gebruikt bunq mijn persoonsgegevens?

Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens om:

  • te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen die voortvloeien uit alle relevante toepasselijke wetgeving en alle bepalingen die zijn uitgevaardigd door de toezichthoudende autoriteiten of gerechtelijke instellingen;
  • overeenkomsten uit te voeren met onze gebruikers, bijvoorbeeld voor de verwerking van betalingen, de productie van bunq kaarten, de beveiliging van bunq rekeningen, identificatiedoeleinden en klantenondersteuning;
  • Meer te weten komen over het gebruik van onze producten en diensten, zodat wij ze kunnen verbeteren;
  • (gerichte) marketingactiviteiten uit te voeren en te personaliseren via verschillende kanalen en de doeltreffendheid ervan te meten, op basis van uw persoonlijke omstandigheden en het gebruik van onze producten en diensten;
  • Analyses uitvoeren voor statistische, strategische en wetenschappelijke doeleinden;
  • Voorkomen en bestrijden van misbruik, fraude en misdrijven;
  • de veiligheid en integriteit van de financiële sector, bunq en onze gebruikers te waarborgen;
  • voor opleiding en coaching;
  • Onze huidige en toekomstige producten te verbeteren.

5. Deelt bunq mijn persoonlijke gegevens met derden?

Om onze diensten te kunnen verlenen, delen wij bepaalde persoonsgegevens met derden. Wij beperken het delen tot een minimum en zorgen ervoor dat deze derden met dezelfde zorgvuldigheid omgaan met uw persoonsgegevens als wij dat doen. In het bijzonder zijn derden verplicht om passende technische en organisatorische maatregelen te nemen om uw gegevens te beschermen. Dit betekent onder meer dat wij gegevensverwerkingsovereenkomsten ondertekenen en dat wij de modelcontractbepalingen gebruiken die door de Europese Commissie zijn vastgesteld voor de bescherming van persoonsgegevens.


Hieronder vindt u een overzicht van de derde partijen of categorieën van derde partijen waarmee wij gegevens delen. Naast deze privacyverklaring kunnen aanvullende privacyverklaringen of beleidsregels van deze derden van toepassing zijn.

Onfido Limited

Om uw identiteitsbewijs en identiteit te verifiëren, maken wij gebruik van de diensten van de externe leverancier Onfido Limited (Finsbury Avenue 3, EC2M 2PA Londen, Verenigd Koninkrijk).

Wise

Indien u gebruik wenst te maken van de diensten van Wise in de bunq app, delen wij uw persoonsgegevens met Wise (56 Shoreditch High St, E1 6JJ London, Verenigd Koninkrijk). Dit kan een kopie omvatten van uw identificatiedocument voor het openen van de rekening.

TeleSign

Om uw identiteit te verifiëren, maken wij gebruik van de diensten van de externe leverancier TeleSign (13274 Fiji Way Suite 600, Marina del Rey, CA 90292, Verenigde Staten).

adjust GmbH

Om het gebruik van onze websites, producten en diensten te analyseren en de effectiviteit van onze (gepersonaliseerde) marketingcampagnes te meten, gebruiken wij technologie van adjust GmbH (Saarbrücker Strasse, 10405 Berlijn, Duitsland).

Segment.io Inc., Mixpanel Inc., Braze Inc. en Looker Data Sciences Inc.

Voor het samenbrengen en analyseren van de persoonlijke gebruiksgegevens uit verschillende bronnen, waaronder uw gebruik van onze websites, producten en diensten en voor het uitvoeren en meten van de effectiviteit van onze (gepersonaliseerde) marketingcampagnes, gebruiken wij technologie van Segment.io Inc. (100 California Street, San Francisco, CA 94111, VS), Mixpanel Inc. (405 Howard Street, San Francisco, CA 94105, Verenigde Staten), Braze Inc. (330 W 34th Street, NY 10001, New York, Verenigde Staten) en Looker Data Sciences Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, CA 94043, Mountain View, VS).

AskNicely

Om uw feedback te ontvangen en om het gebruik van onze diensten te analyseren en te verbeteren, maken we gebruik van de technologie en diensten van AskNicely (63 Ponsonby Road, Ponsonby 1011, Auckland, Nieuw-Zeeland). Voor deze doeleinden worden persoonsgegevens gedeeld om de diensten van AskNicely te kunnen leveren.

Google LLC

Om u soepele vertalingen (op uw verzoek) en OCR-gerelateerde functies (zoals scannen van facturen en bijlagen) te kunnen bieden, maken wij gebruik van de Cloud Translation en Cloud Vision API's van Google LLC (600 Amphitheatre Parkway, CA 94043, Mountain View, USA). We gebruiken ook de G Suite-diensten van Google om de diensten die we u aanbieden te verbeteren, door onze informatiebeveiliging en efficiëntie te verbeteren. Inhoud wordt slechts tijdelijk door Google opgeslagen (voordat deze wordt verwijderd) om de services te kunnen leveren, en Google claimt geen eigendom van de inhoud en gebruikt deze niet voor andere doeleinden, behalve voor het leveren van de gevraagde services.


Om uw adres te verifiëren, te verzekeren dat uw bunq kaarten op het juiste adres aankomen en voor fraudepreventie, gebruiken we ook de diensten van Google Places API van Google LLC (600 Amphitheatre Parkway, CA 94043, Mountain View, USA). Voor deze doeleinden worden locatie- en gebruiksgegevens gedeeld om de diensten te leveren en te helpen verbeteren. Meer informatie over het privacybeleid van Google kunt u vinden op https://policies.google.com/privacy.

Mobiele betalingen

Om u Apple Pay en Google Pay diensten aan te bieden, maken wij gebruik van de technologie van Apple Inc (One Apple Park Way, Cupertino, CA 95014, USA) en Google LLC (600 Amphitheatre Parkway, CA 94043, Mountain View, USA). Wanneer u besluit gebruik te maken van deze diensten, verzoeken wij u kennis te nemen van de afzonderlijke voorwaarden met betrekking tot het delen van gegevens.

MaxMind

Om uw locatie te verifiëren, ervoor te zorgen dat uw bunq kaarten op het juiste adres aankomen en voor fraudepreventie, maken wij gebruik van de technologie van MaxMind (14 Spring Street, MA 02451, Waltham, USA). Voor deze doeleinden worden locatie-, gebruiksgegevens en uw e-mailadres gedeeld om de diensten aan te bieden en te helpen verbeteren.
Cash Payment Solutions
Om u de diensten van Cash Payment Solutions aan te bieden om op verschillende locaties contant geld te kunnen storten en opnemen waar dat beschikbaar is, maken wij gebruik van de diensten van Cash Payment Solutions GmbH (Wallstr. 14a 10179 Berlijn, Duitsland). Voor deze doeleinden worden gegevens gedeeld, zoals locatiegegevens, om u de dichtstbijzijnde locaties te tonen.

Currence

Voor het gebruik van het online-identificatiemiddel "iDIN" maken wij gebruik van de diensten van Currence (Gustav Mahlerplein 33-35, 1082MS Amsterdam, Nederland). Bepaalde persoonlijke informatie wordt gedeeld om uw identiteit te verifiëren.

TapiX

Om u de bunq functies Insights en Subscriptions aan te kunnen bieden, maken wij gebruik van de diensten van Tapix (Dateio s.r.o., Impact Hub Praha, Drtinova 10, Praha 5 -Smichov, Tsjechië). Voor deze doeleinden worden geanonimiseerde betalingsgegevens gedeeld, zodat TapiX uw transacties kan verrijken met details over uw betaling en u een overzicht kan bieden van al uw abonnementen.

Vonage

Om u de 'SOS'-functie te kunnen aanbieden, die te vinden is op www.bunq.com/helpdesk, moeten wij uw gesprek met ons opnemen en transcriberen. Om ons hierbij te helpen, maken wij gebruik van de diensten van Vonage (Nexmo Inc., 23 Main Street, Holmdel, NJ 07733 USA). Uw persoonsgegevens worden alleen verwerkt als u van deze dienst gebruik maakt.

Andere partijen

  • Partijen voor het maken en bezorgen van bunq kaarten;
  • E-mail-, marketing- en advertentiediensten en socialemediaplatforms voor het beheren en uitvoeren van service-e-mails, directmarketingmails , het opzetten van marketingcampagnes en om ons te helpen het gebruik van onze website te volgen;
  • SMS-aanbieders voor het verzenden van SMS-berichten;
  • (Uitbestede) klantenondersteuningsdiensten;
  • Betalingsinstellingen voor het verwerken van transacties en het waarborgen van de veiligheid en integriteit van de financiële sector;
  • Om u te voorzien van 'bunq Deals', kunnen wij bepaalde informatie delen met de tegenpartij die de Deal aanbiedt. Wij zullen alleen strikt noodzakelijke informatie delen en zullen alleen gegevens delen wanneer u gebruik maakt van de Deal;
  • Notarissen om u te helpen uw bedrijf op te richten;
  • Juridische adviseurs of auditors voor het nakomen van onze eigen wettelijke verplichtingen en voor eventuele juridische claims...

De onder "Andere partijen" genoemde derde partijen bevinden zich hoofdzakelijk in de EU. Met elk van hen is een gegevensverwerkingsovereenkomst gesloten. Als zij buiten de EU gevestigd zijn, zijn de modelcontractbepalingen van de Europese Commissie ondertekend.

Regeringsinstellingen

Om te voldoen aan wet- en regelgeving kunnen wij gegevens delen met de betrokken instellingen. Zo kan de Belastingdienst financiële gegevens opvragen en kunnen wij gegevens delen met De Nederlandsche Bank voor deelname aan het Depositogarantiestelsel. Daarnaast kan bunq een wettelijke of juridische verplichting hebben om persoonsgegevens te delen met opsporingsinstanties ter voorkoming en bestrijding van misbruik, fraude en misdrijven.

Om het banksysteem te beschermen en u te helpen bij het invullen van uw belastingaangifte, delen wij ook uw fiscaal informatienummer en de beschrijving van uw subrekeningen met de belastingdienst.

6. Hoe lang bewaart bunq mijn gegevens?

Wij bewaren uw gegevens slechts zolang als nodig is om het doel van de verzameling te vervullen. Wij zijn wettelijk verplicht bepaalde gegevens te bewaren gedurende minimaal 5 tot 7 jaar na beëindiging van de klantrelatie en in andere gevallen tot maximaal 10 jaar, zoals in het geval van boekhoudkundige verplichtingen.

Wij kunnen persoonsgegevens langer bewaren indien daarvoor een geldige rechtsgrond bestaat, of indien de gegevens voldoende (bijvoorbeeld) gepseudonimiseerd of geanonimiseerd zijn.

7. Wat zijn mijn rechten?

Hieronder hebben wij uiteengezet welke rechten de GDPR u toekent en wat dit voor u betekent in het kader van uw activiteiten met bunq.

Uw recht: U heeft het recht om geïnformeerd te worden (artikel 13 GDPR).

Wat het betekent: Wij verschaffen u de nodige informatie met betrekking tot het verzamelen en gebruiken van uw persoonsgegevens. Dit doen wij door middel van deze Privacyverklaring.

Uw recht: U heeft recht op toegang tot de persoonsgegevens die wij over u bewaren (artikel 15(1) GDPR).

Wat het betekent: Als u fi een verzoek om toegang tot uw gegevens indient, zullen wij u een kopie verstrekken van alle persoonsgegevens die wij over u hebben verzameld. U hebt ook het recht om deze informatie te ontvangen op een manier die gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar is.

Uw recht: U kunt ons verzoeken om uw persoonsgegevens te wissen (artikel 17, lid 1, GDPR).

Wat het betekent: Wij zullen de persoonlijke gegevens die wij over u hebben verzameld verwijderen. Wij zullen uw gegevens alleen verwijderen als u niet langer een actieve gebruiker bij ons bent. Bovendien schrijft de Nederlandse wet voor dat wij bepaalde informatie maximaal 10 jaar moeten bewaren.

Uw recht: U kunt ons verzoeken om onjuiste of onvolledige informatie over u te rectificeren (artikel 16, lid 1, GDPR).

Wat het betekent: Als u iets in uw persoonlijke gegevens ziet dat onjuist of onvolledig is, laat het ons weten! Wij zullen het dan zo snel mogelijk veranderen.

Uw recht: U kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons (artikel 21(1) GDPR).

Wat het betekent: Wij verwerken bepaalde gegevens op grond van een gerechtvaardigd belang. In dat geval kunt u bezwaar maken tegen de verwerking.
Wij zullen uw verzoek in overweging nemen en bepalen of wij een dwingende reden hebben om de gegevens waartegen u bezwaar maakt, te verwerken. Indien dit het geval is, zullen wij uw verzoek afwijzen.

Uw recht: U kunt ons vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken (artikel 18 GDPR).

Wat het betekent: Beperking van de verwerking betekent dat wij de verwerking van uw persoonsgegevens tijdelijk zullen opschorten. U kunt ons vragen dit te doen als:

  • u de juistheid van de informatie betwist;
  • onze verwerking is onwettig, maar u wilt niet dat wij de gegevens wissen;
  • onze verwerking onwettig is, maar u ons nodig hebt om de informatie te bewaren in verband met een rechtsvordering; of
  • u heeft bezwaar gemaakt tegen de verwerking en wij zijn uw verzoek aan het beoordelen.

U hebt ook het recht niet te worden onderworpen aan een besluit dat uitsluitend op basis van geautomatiseerde verwerking, met inbegrip van profilering, is genomen en dat rechtsgevolgen heeft die u aangaan of die u in vergelijkbare mate aanzienlijk treffen (artikel 22 GDPR).

Bovendien kunt u een klacht indienen bij de toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming die voor u verantwoordelijk is (in de lidstaat waar u gewoonlijk verblijft, waar uw werkplek zich bevindt of waar de vermeende inbreuk heeft plaatsgevonden) in overeenstemming met artikel 77 van de GDPR indien u van mening bent dat de verwerking van uw persoonsgegevens in strijd is met de GDPR.

10. Klachten

Wanneer u een klacht heeft over de gegevensverwerking door bunq, kunt u contact opnemen met onze Data Protection Officer via privacy@bunq.com.
Indien u het niet eens bent met de afhandeling van uw klacht, kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

11. Cookies

1. Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine (tekst)files die wij naar uw apparaat sturen wanneer u onze producten, diensten, advertenties en websites gebruikt of bezoekt. De files worden op uw apparaat opgeslagen.

2. Waarom gebruikt bunq cookies?

Wij gebruiken cookies om:

  • basisfunctionaliteiten van onze producten en diensten te bieden;
  • de bruikbaarheid van onze producten en diensten te verbeteren;
  • u gepersonaliseerde advertenties op het web te tonen en de doeltreffendheid ervan te analyseren;
  • meer te weten te komen over het gebruik van onze producten en diensten door analyses uit te voeren voor statistische, strategische en wetenschappelijke doeleinden; en
  • klantenrelaties beheren.

Wij kunnen de door cookies verzamelde gegevens combineren met andere gegevens die wij over u hebben, om meer te weten te komen over uw persoonlijke customer journey, uw gebruik van onze producten en diensten en om onze (gepersonaliseerde) marketing te verbeteren, zoals beschreven in deze Privacy & Cookie Statement.

3. Google Analytics

Voor bunq.me, bunq.to en samen.bunq.com hebben wij Google Analytics geconfigureerd volgens de richtlijnen voor privacyvriendelijk instellen van Google Analytics van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Dit betekent dat wij een bewerkersovereenkomst met Google hebben gesloten, IP-adressen hebben geanonimiseerd en waar mogelijk het delen van gegevens hebben uitgeschakeld. Bovendien kunt u zich bij Google hier afmelden voor hun analytics cookies.

4. Hotjar Limited analytics

Wij gebruiken Hotjar (St Julian's Business Centre 3, Elia Zammit Street 1000, Malta, Europa) voor het verzamelen van analytics en het analyseren van het gebruik van onze producten en diensten. We hebben Hotjar geconfigureerd voor privacy vriendelijk gebruik, wat betekent dat we een gegevensverwerkingsovereenkomst hebben getekend met Hotjar, IP-adressen anonimiseren en waar mogelijk het delen van gegevens hebben uitgeschakeld. Hotjar respecteert de 'Do Not Track' browserinstellingen en biedt u bovendien de mogelijkheid om u hier af te melden voor hun cookies.

5. Hubspot

Voor het verzamelen van analytics om het gebruik van onze producten en diensten te analyseren, maken wij gebruik van Hubspot (Hubspot Ireland Limited, Ground Floor, Two Dockland Central, Guild Street, Dublin, D01R8H7). We hebben een gegevensverwerkingsovereenkomst getekend met Hubspot om te garanderen dat het privacyvriendelijk is, en we hebben het delen van gegevens waar mogelijk uitgeschakeld. Bekijk bovendien het cookiebeleid van Hubspot voor meer informatie over hoe hun cookies werken en hoe u zich kunt afmelden voor hun cookies https://legal.hubspot.com/cookie-policy.

6. Hoe kan ik cookies blokkeren en verwijderen?

Naast de maatregelen zoals beschreven in deze verklaring, kunt u alle cookies op uw apparaat eenvoudig blokkeren en verwijderen via de privacy-instellingen van uw webbrowser.


Als u wilt voorkomen dat er nieuwe cookies op uw apparaat worden geplaatst, kunt u het gebruik van cookies blokkeren via de privacy-instellingen van uw webbrowser. U kunt ervoor kiezen om alle cookies te blokkeren of alleen cookies van specifieke websites. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies niet automatisch cookies verwijdert die al op uw apparaat zijn opgeslagen.


Wees u ervan bewust dat door het blokkeren en/of verwijderen van cookies, onze websites (en mogelijk andere websites) mogelijk niet goed functioneren. Bij elke nieuwe sessie worden nieuwe cookies geplaatst, tenzij u het gebruik van cookies heeft geblokkeerd.

Aan de slag